Introductie Ter ere van Deel de Wijn

Deel de Wijn – Introductie Ter ere van Deel de Wijn, ga ik minimaal 1 keer per maand een blog schrijven over de wijnen die Paul Boerlage (De Deel Wijnkoperij) voor jullie beschikbaar stelt. Gezien ik waarschijnlijk voor de meeste wat onbekend ben, leek het ons leuk om even mijzelf te introduceren!

 

Hi, ik ben Daphne van den Hoven, 24 jaar en afkomstig uit Heiloo. Ik ben sommelier en wijnliefhebber en daarnaast ben ik afgestudeerd aan de International Hospitality Management School in Leeuwarden en heb ik meerdere wijncursussen afgerond. In oktober 2020 heb ik de 6e plaats behaald in de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs, waarbij ik het opnam tegen 10 andere toppers uit de top van de Nederlandse Gastronomie.

 

Al sinds ik 6 jaar oud ben, weet ik dat ik in de horecawereld wil gaan werken. Vroeger stond ik als een klein meisje op vakantie altijd al de keukens te inspecteren, maar gaf ik ook
commentaar over hoe goed of hoe slecht ik werd bediend in een restaurant. Dit is niet veel beter geworden door de jaren heen, kritische gast ben ik dus.
Niet geheel verrassend dus dat ik sinds mijn 15e werkzaam ben in de horeca. Zo heb ik onder meer gewerkt bij Herberg Jan, en tot voorkort was ik werkzaam in een met Michelinster bekroond restaurant Olivijn. Ik ben altijd in de weer met drank en eten, en deel dan ook graag mijn passie voor dit vak. Zo ben ik ook SommOfHeyloo, als excuus om nog meer wijn te proeven en mijn mening hierover te delen, maar ook om mijzelf in deze tijd bezig te houden.

 

Wijn drinken is dus één van mijn favoriete hobby’s. Maar ook kom je mij vrijwel wekelijks tegen in de Noord-Hollandse duinen op de mountainbike of met een fototoestel, want dat
doe ik ook graag. En vergeet dan niet de combinatie met het reizen of wijnreizen.
Daarnaast houd ik van lekker eten en koken. Tijdens mijn opleiding in Leeuwarden heb ik een minor gastronomie gevolgd, waar ik wekelijks in de keuken stond.
Kerst 2020 was wel hét toppunt wat betreft mijn kookkunsten. Ik besloot namelijk om voor mijn familie een 7-gangen diner wijn-spijs te bereiden. Niets mocht uit een ‘potje’ komen
en ik heb dan ook zelf alles bereid. Superleuk om te doen, maar een omscholing tot kok, zal het niet gaan worden, ik houd het toch liever bij de wijn.
Mede dankzij mijn opleidingen ben ik meer mijzelf gaan specialiseren in de wijnwereld. Niet alleen het drinken van wijn sprak mij aan, maar juist ook de verhalen van het
wijnmakingsproces tot aan het bottelen van de wijn maakt het voor mij super interessant.

 

Als je mij vraagt hoe deze passie is ontstaan, is dit natuurlijk mede dankzij de wijncursussen,
maar ik denk dat ik het vooral te danken heb aan mijn opa en oma. Vroeger gingen zij altijd op vakantie naar Frankrijk, en kwamen terug  met een auto vol wijn. En bij het aanhoren van
hun verhalen over de kleinere wijnboeren maakte mij alleen maar nieuwsgieriger. Helaas heb ik mijn passie voor wijn nooit met mijn oma kunnen delen, maar wel met mijn opa! Als je ons aan tafel zet, zal hier alleen maar over wijn worden gesproken en het is zelfs zo dat ik 3 keer met mijn opa (82) op vakantie ben geweest, waaronder naar
Bourgogne, Champagne en de Loirestreek.
Zo fantastisch!

 

Ik omschrijf mijzelf als een echte wijnnerd, en zodra ik eenmaal begin te praten over een wijn, dan kom je ook niet snel meer van mij af!
Heb je leuke ervaringen met onze wijnen of technische vragen en/of opmerkingen?

 

Deel ze dan met ons op ‘Deel de Wijn’ Facebookpagina.
Hopelijk tot snel!

Gastrovin_De-Deel_liggend_cont_wit

De Deel Wijnen is dé specialist op het gebied van wijn. Wij komen over de hele wereld om voor u de meest fantastische wijnen te selecteren.

Bezoek onze winkel

Direct Contact
072-53 23 569
info@dedeelwijnkoperij.nl

Showroom:
Boekel 31B
1921 CE Akersloot

Openingstijden

  • Donderdag 10-17 uur
  • Vrijdag 10 -17 uur
  • Zaterdag 10 -16 uur

Paul staat al klaar!

de-deel-wijnen-paul-boerlage-8
nix18